Укупно приказа странице

Translate

субота, 18. јун 2016.

КИНА ЈЕ УБАЦИЛА НОВЧИЋ У ШЕШИР, АКО СМО СПРЕМНИ ? ... КРЕНИМО !

Немам намеру да критикујем Владу Србије пре свега јер сам монархиста а ову власт су бирали грађани Србије, као што знамо Србија има  богату демократску тековину и можемо се поносни том чињеницом.

Сведоци смо посете Кинеског председника Си Ђинпинга, МОРАМ ПРИЗНАТИ ДА САМ ПОСЛЕ ДУЖЕГ ВРЕМЕНА ОСЕТИО  "НАДУ"   да се подсетимо Београд је 16.12 2014 године био центар једног веома важног догађаја, трећег самита влада Кине и земаља централне и источне Европе и том приликом угостилo премијера Н.Р. Кине Ли Кећианга. Пратећи тај догађај остало ми је у сећању да је  Кина  том приликом  Србији донирала неусловљених 4,5 милиона долара,  тог тренутка  Србија ми је изгледала као  један стари предивни али урушен  дворац који се налази на предивном раскршћу главних друмова, на њему се виде поломљени црепови, разграђени део ограде где је неко већ заузео део земље , виде се малобројни радници  који покушавају да реновирају поједине делове, као и реновиране а већ урушене делове које поново реновирају.

Данас 18 месеци касније  доласком председника Н.Р. Кине Си Ђинпинга  у пратњи 200 Кинеских привредника почиње реализација свега раније договореног, ПА ДОБРО БАР СЕ САДА ВИДЕ СВА ОШТЕЋЕЊА , ПОЈАВИО СЕ НАЈЗАД НЕКО ОЗБИЉАН  КО ЖЕЛИ И ИМА ИНТЕРЕСА ДА ПРОЛАЗИ НАШИМ РАСКРШЋЕМ , ЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ И УЧЕСТВУЈЕ У РЕНОВИРАЊУ И УБАЦИО ЈЕ НОВЧИЋ У НАШ ШЕШИР ...  АКО СМО СПРЕМНИ ? ... КРЕНИМО !

Драгиша Јоцић