Укупно приказа странице

Translate

среда, 4. фебруар 2015.

Принц Наследник Петар слави 35. рођендан


Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
_______________________________________________

              The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II



Београд, 4. фебруар 2015. – Његово Краљевско Височанство Принц Наследник Петар прославиће сутра, 5. фебруара, свој 35. рођендан.

Његово Краљевско Височанство прославиће рођендан у друштву својих пријатеља.

Њ.К.В. Принц наследник Петар је рођен 5.фебруара 1980 у Чикагу у држави Илиноис. Најстарији је син Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Њ.И.К.В. Принцезе Марије да Глорије од Орлеанса и Браганце. Принц Петар је унук Њ.В.Краља Петра ИИ и Њ.В. Краљице Александре. Његов крштени кум је Њ.К.В. Кнез Александар од Југославије, син Њ.К.В. Кнеза Регента Павла од Југославије.

Принц Петар је живео у Чикагу до краја 1981. године, када се преселио са родитељима у Вирџинију где је похађао обданиште Тајсонс Корнер 1983. године. У Лондону, када му је било осам година похађао једно од најцењенијих припремних школа за предшколски узраст.

Принц Петар дипломирао је на Кентерберијској краљевској школи у Енглеској са највишим оценама из уметности, француског и шпанског језика као и десет сертификата средњег образовања (ГЦСЕ). Похађао је и  са успехом завршио курс Камбервел колеџа за уметност Института у Лондону. Принц Петар се усавршавао у Европи на пољу дизајна и илустровања углавном у Севиљи и Барселони. У престижној школи дизајна на Роуд Ајленду на Источној обали Сједињених држава усавршавао се годину дана након чега је уследила успешна каријера у Лондону и Њујорку у области графичког дизајна и уметности где је имао прилику да сарађује са бројним познатим брендовима и међународним клијентима. Пасионирано се интересује за развој визуалних концепата кроз сарадњу са креативцима из других области интересовања зарад постизања разноврсности идеја и медија комуникације.

Принц наследник Петар веома се интересује за историју свог народа и са пуно љубави се укључује у рад Фондације за образовање Престолонаследника Александра и хуманитарне Фондације Принцезе Катарине. Током катастрофалних поплава које су Србију погодиле прошле године, Принц Наследник Петар био је веома активан и заједно је са својим родитељима Њ.К.В. Престолонаследником Александром и Принцезом Катарином обилазио поплављена подручја носећи помоћ угроженим породицама.

Његово Краљевско Височанство се најтоплије захваљује свима онима који су упутили рођенданске честитке.


Краљевски Двор

Beograd 11040, Srbija
Tel:  +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040
Posetite www.dvor.rs

Public Relations

The Royal Palace

Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040
Please visit: www.royal.rs

ПОРУКА Њ.К.В. ПРИНЦЕЗЕ КАТАРИНЕ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ РАКА - HRH CROWN PRINCESS KATHERINE’S APPEAL TO THE CITIZENS OF SERBIA ON WORLD CANCER DAY


Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
_______________________________________________

              The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II



Поводом 4. фебруара, светског Дана борбе против рака, Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина упутила је поруку грађанима Србије:
„Поштовани грађани Србије, данас је 4. фебруар, светски Дан борбе против рака. О превенцији рака треба мислити сваког дана у години, и ја апелујем на вас да то имате у виду. На жалост, због тешких животних околности, многи заборављају да воде рачуна о свом здрављу.
Апелујем на све грађане Србије да преузму контролу над бригом о сопственом здрављу. Бринући о свом здрављу ви истовремено бринете о својим вољенима, пошто је ваше добро здравље предуслов за здравији живот и благостање ваших породица Тако ћемо имати добру основу на којој ћемо градити јаче и здравије друштво. Желела бих да вам скренем пажњу да су лекарски прегледи који обухватају скрининг, превенцију и програме вакцинације од животног значаја и да ће вам помоћи да избегнете и излечите болести које се могу спречити.
Овом приликом желим да истакнем истинско дивљење и захвалност свим медицинским радницима на изванредном раду. Надам се да ћемо заједно радити на подизању свести о превенцији и скринингу рака који је од непроцењиве важности за здравље”, истакла је Њ.К.В. Принцеза Катарина у својој поруци грађанима Србије.

HRH CROWN PRINCESS KATHERINE’S APPEAL TO THE CITIZENS OF SERBIA ON WORLD CANCER DAY

On February 4, World Cancer Day, Her Royal Highness Crown Princess Katherine issued an appeal to the citizens of Serbia:
“Dear citizens of Serbia, February 4 is World Cancer Day. Everybody should think about cancer prevention every day during the year and I appeal to you to have that in mind. Unfortunately, due to difficult life circumstances, many people often forget to take care of themselves.
I strongly appeal to all the citizens of Serbia to assume better control of their health. By taking good care of one’s health, at the same time one is taking care of one’s loved ones. Your good health is necessary for a better life and the wellbeing of your families. That should be a solid foundation on which we can build a stronger and healthier society. I would like to draw your attention to the fact that regular medical check-ups, screening, prevention and vaccination programmes, are of the outmost importance, and they will help you avoid and cure diseases that are preventable.

On this occasion I wish to emphasize my sincere admiration and gratitude to all our medical professionals for their extraordinary work. I hope that we will all work together on raising awareness and promoting prevention and screening of cancer, for the ultimate benefit of our citizens’ health”, said HRH Crown Princess Katherine in her appeal to the citizens of Serbia.


Краљевски Двор

Beograd 11040, Srbija
Tel:  +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040
Posetite www.dvor.rs

Public Relations

The Royal Palace

Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040
Please visit: www.royal.rs