Укупно приказа странице

Translate

уторак, 9. јул 2019.

Одржан округли сто монархиста у Београду





На иницијативу  Драгише Јоцића председника  Клуба Монархиста  08.07.2019.године у културном центру „ Ћирилица „ у Београду Скерлићева бр:  12  са почетком у 18 часова одржан је округли сто монархиста.
Састанку су присуствовали:  професор др. Никола Моравчевић, члан Крунског савета, Љубомир Симић копредседник Српске монархистичке странке Српска Слога, Љиљана Јовановић председница  Сабора Монархиста Србије, Новица Ђорић  заменик  региона БГ Равногорског покрета, Угрин   Поповић  православни свештеник из Бг, Весна Јанежић из Бг, Александар Басара из Бг, Дејан Живковић из Бг  и други.
Уводну реч је дао сазивач састанка Драгиша Јоцић наводећи да је  ово први у низу састанака.  Округли сто за сада има неформални карактер.   Неће се бавити политичким темама.  Тренутно стање монархије у Србији захтева формирање монархистичког координационог центра, као медијатор или једно саветодавно тело које  би допринело јединству свих монархистичких удружења, покрета, странака и појединаца. Само тако јединствени програмски и стратешки кординисани можемо се надати успеху.
Састанак је прошао у конструктивној и опуштеној дебати, професор др. Никола Моравчевић је истакао да монархисти морају бити једиствени ... учесници састанка су се  сложили да је иницијатива добра и да треба радити на томе..
Монархисти Србије очекујте  позив за следећи округли сто .

Београд, 09.07.2019

Драгиша Јоцић, председник Клуба монархиста