Укупно приказа странице

Translate

уторак, 6. јун 2017.

Покрет обнове Краљевине Србије биће парламентарна странка



Приступањем народног посланика Жике Гојковића Покрету обнове Краљевине Србије, ова странка ће, одмах по оснивању постати парламентарна странка у Скупштини Србије. Такође, сва три досадашња посланика Српског покрета обнове у Скупштини Војводине, као и две трећине одборника у локалним скупштинама широм Србије, који су до сада били у СПО, приступају Покрету обнове Краљевине Србије, чији будући рад је данас најављен на конференцији за медије у Скупштини Србије.



– Сви људи који данас стоје овде, као и хиљаде других, који су уз нас, чине оно најбоље што је имао Српски покрет обнове и представљају више од 80% чланства Српског покрета обнове који почиње нову политичку причу. Не желимо да се враћамо на старо, идемо даље, са идејама на којима смо одрасли, васпитавани смо и носимо их из куће. Сигуран сам да ће оно у шта крећемо бити политичка идеја која ће наџивети све нас – истакао је Жика Гојковић.
Кључни циљ Покрета обнове Краљевине Србије је да се исправе неправде из прошлости и изврши рехабилитација истине, врати све оно што је неправедно одузето, осуде комунистички злочини и, што је најважније, да се коначно отворе тајни досијеи служби безбедности. Важно је да свима постане јасно шта је све ова држава прошла, како је народ пропатио и како су се разни моћници обогатили док су други губили своје домове деведесетих година прошлог века.



– Наш покрет ће се залагати за промену државног уређења и успостављање парламентарне монархије, чврсте везе са краљевском породицом и Српском православном црквом. Залагаћемо се за суверену и целовиту Краљевину Србију са Косовом и Метохијом као њеним неотуђивим делом, очување традиције, духовности и културних вредности српског народа, уз пуно уважавање свих националних заједница. Очување и неговање породице и породичних вредности као темеља, успостављања и развоја тржишне економије, подстицања развоја пољопривреде, децентрализацију и регионализацију уз јачање локалне самоуправе, што је стуб на којем почива Европска унија чијем приступању тежимо – навео је Гојковић.


Према његовим речима, неопходно је успостављање и јачање снажних дипломатских односа са земљама широм света и, наравно, оно што је једнако важно – унапређење образовног система, развој омладине и спорта, у циљу очувања здравља нације. – У данима који су пред нама ћете видети колика енергија постоји у нама, колико нас људи подржава и колико је овакав покрет фалио грађанима Србије – закључио је Гојковић.Бивши потпредседник СПО Мирко Чикириз, нагласио је да је уверен да ће Покрет обнове Краљевине Србије бити снажна политичка сила у нашој земљи. – Свакодневно нам се, из свих крајева Србије, јављају како бивши чланови Српског покрета обнове, тако и многи други млади и високообразовани људи који желе да буду део нашег покрета. Сви који негују вредности које промовишемо добродошли су у Покрет обнове Краљевине Србије, посебно сада, у данима када стварамо историју – изјавио је Чикириз.

Извор: http://spons.rs