Укупно приказа странице

Translate

понедељак, 11. новембар 2013.

Принцеза Катарина је тражила од болнице да опрости дуг после Тијанине смрти како би се помогло другој болесној деци


Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
_______________________________________________

The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II

Нити Њихова Краљевска Височанства нити Фонд Принцезе Катарине никада нису били укључени у контролу средстава прикупљених за Тијану Огњановић.

Њихова Краљевска Височанства учинила су све што је било у њиховој моћи да подрже овај племенити циљ. Након Тијанине трагичне смрти Њ.К.В. Принцеза Катарина изразила је у свом писму од 24. јула 2013. године захвалност Дечијој болници Тексас на њиховом великом труду и најљубазније их замолила да опросте преостали дуг болници, како би новац могао да се искористи за потребе друге српске деце, вероватно кроз фонд који би био основан под Тијаниним именом, у спомен на њу.

У свом одговору од 5. августа 2013, директор Дечије болнице Тексас навео је да нема преосталог дуга за лечење Тијане Огњановић. Њ.К.В. Принцеза Катарина је са задовољством предложила одговорнима у Србији оснивање хуманитарног фонда за подршку деци којој је потребно посебно лечење. Чланови породице Карађорђевић никада нису вршили никакав притисак на било кога у вези с било каквом исплатом.

Краљевска породица је уверена да ће сваки неспоразум бити решен од стране оних који су одговорни, и верује да ће сви српски медији третирати причу о Тијани са дужним поштовањем и достојанством. Краљевска породица радо ће дати максималну подршку оснивању  и унапређењу хуманитарног фонда за медицинску помоћ деци Србије.



Kraljevski Dvor
Beograd 11040, Srbija
Tel:  +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040
Posetite www.dvor.rs

 Public Relations
The Royal Palace
Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040
Please visit: www.royal.rs