Укупно приказа странице

Translate

недеља, 5. јун 2016.

АЛЕКСАНДАР ЧОТРИЋ: ОБНОВА МОНАРХИЈЕ ЈЕ САМО ПИТАЊЕ ВРЕМЕНА


Српски покрет обнове је за демократску, уставну и парламентарну монархију. Такав је поредак био у Србији пре него што је успостављена недемократска, диктаторска и партијска република 1944. године.

Аустроугарски фелдвебел и агент Комунистичке интернационале Јосип Броз Тито одузео је држављанство Карађорђевим потомцима, забранио им повратак у Србију и отео сву њихову покретну и непокретну имовину. Броз, међутим, није могао да нам одузме сећање на славне дане Србије као Краљевине и њене велике владаре. Броз је започео грађански рат, створио поделе у српском народу и гурнуо државу на станпутицу. Владао је као апсолутиста, по узору на најгоре комунистичке тиране, азијске олигархе и афричке самодршце.

Обнова монархије је обнова нормалног, пристојног и људског живота. То је победа сваког поштеног и свесног човека у Србији. На губитку ће бити само непријатељи Србије. Монархија исправља неправду, успоставља истину, гарантује просперитет и враћа веру у победе. Ако Србија поново постане монархија, вратиће се к себи. Биће поново оно што је била када је постојао стални напредак српског народа и српске државе и када су оствариване велике историјске победе. Обнова монархије није повратак у прошлост, већ корак у будућност. Кад је Србија била краљевина, динар је имао златну подлогу и мењао се у Паризу за француски франак у односу један према један. Броз нам је у наслеђе оставио само милијарде евра дуга, несташице, инфлацију, промашене инвестиције и уништену привреду.

У монархији је краљ је живео скромно и молио је министра финансија за мали кредит који би вратио с каматом, а у комунистичкој републици Броз је отимао туђу имовину и узимао колико му треба, па и више од тога, користећи за себе и своју послугу педесет дворова, вила, палата и других резиденцијалних објеката широм тадашње Југославије.

Краљевина је гаранција да се Србија одрекла комунизма и да се определила да буде у друштву најразвијенијих земаља западне демократије. Краљ мири, а не свађа, уједињује, а не раздваја, окупља, а не дели. Монархија је путоказ ка Европској унији, где се налазе остале европске монархије – Велика Британија, Шпанија, Норвешка, Шведска, Данска, Белгија, Холандија и Луксембург.

Ми у Српском покрету обнове желимо да краљ буде симбол националног помирења и саборности и који ће бити изнад свих идеологија и политичких странака. Краљевина није власт једног човека, већ представља јединство у народу. Краљевина није превазиђена, јер су монархије најразвијеније и најнапредније државе света. Краљевина није скупа, јер ће краљ живети од онога што му је и припадало, пре комунистичке отимачине.

Данас су за монархију највише млади, информисани и образовани људи. Сви који верују у Бога и искрено родољубље, слободарске принципе, поштовање традиције, правну државу, социјалну правду, демократске принципе, приватну иницијативу и имовину, слободно тржиште и европске вредности – верују у Краљевину.

Монархија је укинута недемократски, а кад буде враћена, биће крунисана демократија у нашој земљи.

Уопште више није питање – да ли ће у Србији бити обновљена монархија, него – када ће то да се догоди?
Извор: СПО