Укупно приказа странице

Translate

субота, 10. август 2013.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине дубоко је шокирана неистинитим тврдњама “Наших Новина” у вези с прикупљеним средствима за Тијану Огњановић


Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
_______________________________________________

The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II

Пре свега, сви смо веома тужни због преране смрти мале Тијане, и дубоко саосећамо с њеним родитељима и родбином.

Фондација Принцезе Катарине никада није била, нити ће бити, укључена у прикупљање средстава намењених за помоћ малој Тијани. Тај наш став је сасвим јасан, и од њега нема одступања. Њено Краљевско Височанство и њена Фондација били су укључени у успостављање контакта с болницом у Хјустону, у Тексасу, као и у обезбеђивање и организацију одласка Тијане у Сједињене Америчке Државе. Такође, Фондација је била укључена у проналажење специјалног авионског транспорта за Тијану.

Њено Краљевско Височанство је, уз помоћ својих контаката, као и контаката њеног супруга, Престолонаследника Александра, била у прилици да обезбеди знатно смањење трошкова лечења, у износу од 300.000 долара, као и бесплатан смештај у близини болнице. Фондација ни у једном тренутку није имала никакав приступ, нити је на било који начин користила било која средства намењена Тијани.

Искључиво чланови најуже породице покојне мале Тијане могу да пруже податке који се тичу лечења и његових трошкова, јер су једино они законски овлашћени да такве податке дају, а све такве информације сматрају се приватним, по законима Србије и Сједињених Америчких Држава. Преме томе, сва питања која се тичу прикупљања и трошења средстава, као и трошења средстава у будућности, морају бити упућена директно родитељима мале Тијане.

У овом тренутку, једино што би било прикладно, јесте да се поштује жалост родитеља и родбине мале Тијане.



Kraljevski Dvor
Beograd 11040, Srbija
Tel:  +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040
Posetite www.dvor.rs

 Public Relations
The Royal Palace
Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040
Please visit: www.royal.rs