Укупно приказа странице

Translate

понедељак, 5. јун 2017.

Покрет обнове Краљевине Србије – СВИ КАО ЈЕДАН!



Данас је у Новом Саду почело прикупљање потписа за оснивање Покрета обнове Краљевине Србије, и већ данас можемо да кажемо да ће 80 одсто чланова Српског покрета обнове приступити овој новој политичкој опцији – изјавио је бивши потпредседник СПО и народни посланик Жика Гојковић 


Жика  Гојковић је, обраћајући се јавности, истакао да је почетак Покрета обнове Краљевине Србије историјски дан за Србију.


 – Ми, који смо по 25 година живота уткали у СПО, борили се за историју и правду и традиционалне вредности, протеклих дана смо били на стубу срама. Међутим, све то нам даје снагу да истрајемо у ономе што је данас почетак, а трајаће још много дуже – нагласио је Гојковић, поручујући да Покрет обнове Краљевине Србије неће бити странка у којој ће „сви радити за једног“, него странка у којој су „сви као један“. Основни циљеви Покрета обнове Краљевине Србије ће бити успостављање уставне парламентарне монархије, залагање за суверену и целовиту државу са Косовом и Метохијом као њеним неотуђивим делом, очување и неговање породице и породичних вредности, децентрализацију и регионализацију државе, очување културне баштине и придруживање Краљевине Србије Европској унији.

Бивши потпредседник СПО, Мирко Чикириз, најавио је Покрет обнове Краљевине Србије као надолазећу политичку силу у нашој земљи. – Покрету обнове Краљевине Србије се придружују сви они који су остваривали значајне резултате у својим општинама и градовима и који годинама имају велико поверење у народу. Јављају нам се и многа удружења и млади, високообразовани људи, који желе да дају допринос новој политичкој странци која ће попунити празнину на месту на ком је некад био Српски покрет обнове, који је, нажалост, дошао до места између Равне Горе и Наташе Кандић – истакао је Чикириз.


– Питање од највећег значаја у Србији данас је питање враћања Краљевине Србије – изјавио је приликом представљања рада Покрета обнове Краљевине Србије један од оснивача Српског покрета обнове Душан Радисављевић из Мачве. Он је подвукао да је тежња да се српски народ коначно окупи, под окриљем Српске православне цркве и да краљевска династија Карађорђевића буде враћена на место које јој припада и које јој је насилно одузето. – Искрено се надамо да ће седмоврата Жича добити и осма врата и да ће будући краљ проћи кроз та, осма врата и да ће се милиони Срба са свих страна окупити у Београду на крунисању и да ће наша држава коначно постати велика и снажна као некада – закључио је Душан Радисављевић.


ПотписиСтотине људи од раног преподнева данас дају потписе подршке за оснивање Покрета обнове Краљевине Србије, а наредних дана потписивање ће се наставити у градовима и општинама широм



Извор : http://spons.rs