Укупно приказа странице

Translate

word clok

word clok

недеља, 09. децембар 2012.

НОВАКУ НАГРАДА ОД ПРИНЦА ВИЛИЈАМА
Његово краљевско височанство Војвода од Кембриџа уручио је синоћ угледну "Центерпоинт премијер" награду Новаку Ђоковић за допринос животима младих људи широм света и за хуманитарни рад на свечаности "Винтер вајтс гала" у Лондону.

У образложењу домаћина и покровитеља ове организације, истакнуто је да се награда додељује онима чији допринос младима инспирише људе широм света. Награђује се посвећеност давању и искорењивању проблема човечанства као што су сиромаштво, здравствена заштита, образовање, глад и бескућништво.

- Награда коју сам добио је мотивација да и даље наставим да помажем младима широм света. Трудим се колико могу да допринесем са своје стране том циљу, и срећан сам што има много дивних људи који су спремни да се придруже и помогну људима који су мање срећни. Хвала принцу Вилијаму и „Центерпоинту“ на награди, рекао је Ђоковић.

Новак Ђоковић Фондација прикупила је 1.4 милиона долара за образовање деце на првој хуманитарној вечери у Њујорку у септембру, а недељу дана касније Новак је посетио вртић „Испод липа“ у Лешници, са циљем да подигне свест о значају улагања у рани развој и учење у раном детињству. У октобру је са својим спонзором, компанијом УНИКЛО, покренуо програм “Одећа за осмех” који има за циљ да обезбеди деци свих узраста шансу за бољу будућност. Основан је фонд од 10 милиона долара, који ће помоћи да деца широм света негују своје снове.

Догађај у Лондону је одржан у Ројал Алберт Холу, дворани која је уједно била и домаћин тениског Статоил Мастерса, а за ову прилику претворен је у зимску чаробну земљу, уз присуство познатих личности из света спорта и забаве.

Тениски великани Џон Мекинро, Бјерн Борг, Борис Бекер, Анри Леконт, Матс Виландер и Пет Кеш су били међу најзвучнијим именима из белог спорта. Новак је у једном тренутку свечаности изашао на терен са Тимом Хенманом, у чијем друштву је пребацивао лоптице заједно са малишанима из „Центерпоинта“, односно са легендарним асовима. Ноле је одиграо и неколико поена против Мекинроа, који га је у једном тренутку „изазвао“ да му ретернира, и храбро стао испред мреже. То је насмејало све у дворани и подигло расположење на максималан ниво. Ђоковићу се претходно "супротставио" и Бјерн Борг, док су нешто озбиљнији дуели виђени у завршници такмичења АТП Цхампионс Тоур где је Хенман победио Горана Иванишевића и пласирао се у финале.

Било је ту и филмских звезда, попут холивудске звезде Џуда Лоуа, других познатих личности и угледних званица на овом ексклузивном пријему какав само Британија може да приреди.

Организована је и добротворна аукција на којој су прикупљана средства за помоћ људима широм света, са 21 предметом за продају. Ноле је поклонио свој рекет са потписом, Лионел Меси дрес са аутограмом, бициклиста Бредли Виџинс мајицу са Тур де Франса, Стонси су дали електричну гитару, Јусеин Болт је потписао фотомонтажу, а било је и других занимљивих и вредних артикала.

Ђоковић се у Лондону задржао само један дан, после чега је отпутовао право на Карибе. Тамо га чека Ричард Бренсон, један од најбогатијих и најутицајнијих људи света, који на свом приватном острву Некер организује хуманитарни егзибициони турнир. Уз Нолета играју Боб и Мајк Брајан, Немац Томи Хас, затим Марк Филипусис финалиста Вимблдона из 2003, и чувени Џон Мекинро. На том такмичењу аматери ће моћи да укрсте рекете са овим асовима, а сваки дуел ће их коштати по 95.000 долара. Део прикупљеног новца иде и у фондацију "Новак Ђоковић" за помоћ српској деци.

Нема коментара:

Постави коментар