Укупно приказа странице

Translate

субота, 12. децембар 2015.

У КРАГУЈЕВЦУ ОДРЖАН 7 САБОР СРПСКОГ ПОКРЕТА ОБНОВЕ





КРАГУЈЕВАЦ - Оснивач и лидер Српског покрета обнове (СПО),Вук Драшковић поново је данас изабран за председника ове странке,на 7. Сабору у Крагујевцу под слоганом "Путоказ".  
Поред Драшковића, изабрано је и шест потпредседника странке Александар Чотрић из Београда, Мирко Чикириз из Крагујевца, Александар Југовић из Чачка, Љиљана Косорић из Косјерића, Жика Гојковић из Сомбора и Зоран Миленковић градоначелник из Варварина.
Делегати су усвојили и пет Програмских деклерација - "Србија и Нато", "Службе безбедности - Левијатан Србије", "Истина о Косову", "Спречавање нстајања Србије" и " Европска децентрализација власти


ВУК ДРАШКОВИЋ: СПО ЈЕ ПУТОКАЗ ЗА ЕВРОПСКУ СРБИЈУ

Председник СПО Вук Драшковић позвао је чланове и симпатизере СПО-а да наставе борбу за остварење циљева те странке.

Он је рекао да “ћемо бити далеко од слободне и европске Србије све док је земља жртва и талац неразвлашћених, свемоћних и свуда присутних комунистичких служби безбедности".

"Без моралног и духовног препорода, не може бити ни демократског, ни економског, ни биолошког оздрављења наше нације. У рукама служби безбедности кључеви су назадлука и ропства. Та неман мора бити развлашћена и демонтирана", рекао је Драшковић на седмом Сабору СПО-а у Крагујевцу.

Сабором је обележено и 25 година деловања СПО-а, а тим поводом Драшковић је рекао да је СПО пре четврт века, када су га подржавале стотине хиљада, био "пут Србије ка Западу", а да данас "нема ондашњу снагу", али да је – путоказ.

Уз оцену да су "Службе сву државу претвориле у ријалити шоу", Драшковић је рекао да се "нација убија и морално и ментално" и да је "на све стране простаклук и каљуга".

"Тајни досијеи, и даље запечаћени, најскупља су роба у том блату. Службе сваког уцењују, сплеткаре, производе државне ударе, оптужују, суде, блокирају истраге о својим злоделима", рекао је лидер СПО.

Драшковић, некадашњи министар спољних послова Србије, рекао је и да је предстојеће отварање првих поглавља у преговорима са ЕУ "велики успех", али да је коначни циљ далеко, као и да су домаћи отпори и "саплитања јачи него икада".

"Блокада европеизације Србије врхунски је и заједнички циљ моћне мреже служби безбедности, антизападне националне елите, српске цркве, таблоида и скоро свих медија у држави", рекао је лидер СПО.

Према његовим речима, у опасности је Бриселски споразум о нормализацији односа са Приштином, као и да Срби на Косову "сада жању горке плодове београдског антиалбанског патриотизма који се, уз спомињање рата и са много неодмерених и опасних речи, испољио у кампањи противљења пријему Косова у Унеско".

"СПО ту кампању није подржао. Она је била лишена и логике и циља. Данас Србија не може да штити своју баштину на Косову, а тражила је да наше цркве и манастире не могу штитити ни косовске власти. Тражили смо да нам баштину на Косову не штити нико. Водили смо државну кампању у корист своје штете и, при том, навукли бес Албанаца, а жртве албанских екстремиста могу бити само косовски Срби и Бриселски споразум, магистрала Србије ка ЕУ", рекао је Драшковић.

Он је рекао да СПО није подржао ни молбу Србије да Русија, својим ветом у Савету безбедности УН, спречи усвајање Резолуције о геноциду у Сребреници и додао да руским ветом није заштићен српски народ од геноцидне стигме, већ су заштићени починиоци масакра са именом и презименом.

"Не подржавамо ни изјаву шефа државе да је, нама у Србији, Русија мајка. Нама је Србија и темељ и кров. Са мајком у Сибиру никад нећемо стићи у Европу, нити ће Европа доћи овамо. Поготову што та 'мајка' данас подржава и штити све оне којима се у Хагу судило и још се суди за ратне злочине, оне који су десет пуних година српском народу наносили највеће поразе и срамоту, и који су, и по Србији, починили толике злочине", рекао је Драшковић.

СПО је пре три и по године, рекао је Драшковић, подржао "заокрет" Српске напредне странке и Александра Вучића ка томе да је темељ државне стратегије на Западу и у ЕУ, као и да је 2014. године наступио на изборној листи Вучића.

"Снажније од иког у влади, подржавали смо битку за Бриселски споразум, стратешко опредељење премијера за историјско помирење и партнерство Срба и Бошњака, одласке у Сребреницу, седницу Владе Србије у Сарајеву, веома важну посету Тирани, снажење сарадње са НАТО алијансом, хумани однос према избеглицама из пакла Сирије... Све је то допринело да Србија, за два дана, отвара и прва преговарачка поглавља о придруживању ЕУ", рекао је Драшковић.



Нема коментара:

Постави коментар