Укупно приказа странице

Translate

уторак, 4. децембар 2012.

ПРОТЕСТ СТУДЕНАТА ЗБОГ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА









Београд 04.12.2012
Више хиљада студента Универзитета у Београду као и  представници универзитета у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Косовској Митровици протестовало је данас испред Скупштине Србије због ослобађајућих пресуда Хашког трибунала хрватским генералима Анти Готовини, Младену Маркачу и бившем команданту Ослободилачке војске Косова Рамушу Харадинају.
Представници студената предали су председнику републичког парламента Небојши Стефановићу петицију којом захтевају сазивање ванредне седнице скупштине на којој би била донета Резолуција о осуди пресуда Хашког трибунала, затим да сва радна тела буду више ангажована на побољшању положаја и права Срба у суседним земљама, као и у Хашком трибуналу.
Студенти такође траже подршку породицама оптужених пред Хашким трибуналом и да надлежни државни органи буду више ангажовани на прикупљању доказа против починилаца злочина над Србима на простору бивше Југославије.
Такође се од скупштине захтева да од Владе Србије затражи реализацију студентских захтева. Подршку студентима су пружили многи професори Универзитета, адвокати, глумци,  политичари.
Студетима су се обратили глумац Горан Султановић, професори Леон Којен, Срђа Трифковић, Бранко Ракић,,  председник „Веритаса” Сава Штрбац, адвокати Тома Фила и Горан Петронијевић.
Студенти су носили транспаренте „Хашки суде докле више”, „Судије треба да суде по закону, а не по налогу”, „Не дамо Косово”, „Свако је невин док се не доказе да је Србин”, „Хаг, право силе, а не сила права”, „Од ваше правде, нема веће неправде”, као и заставе Србије, својих факултета, и универзитета.На скупу су се певале родољубиве песме и клицало се „Живела живела Краљевина Србија“
Окупљени сутенти су се после завршеног скупа мирно разишли и врати ли се својим свакодневним активностима.


Аутор Никола Драговић

Нема коментара:

Постави коментар